Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Transportatorii Romani solicita un nou sistem de taxare.
Transportatorii Romani solicita un nou sistem de taxare.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 09 Ianuarie 2012 14:11

Nou sistem de taxare transportatori romaniCompaniile de transporturi din Romania prin intermediul Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT) solicita ca un nou sistem de incasare a taxei de drum sa fie implementat de Guvern prin care valoarea taxei sa fie calculata in functie de numarul de kilometri.


In comunicatul Federatiei Operatorilor Romani de Transport catre Guvernul Romaniei se afirma astfel: "Comparativ cu tari precum Bulgaria, unde costul cu taxa de drum este de 0,008 euro centi/kilometru, transportatorii romani platesc 0,15 euro centi/kilometru. In 2007, un transportator roman efectua anual aproximativ 110.000 kilometri pe teritoriul national, iar in 2011 media kilometrilor efectuati la transportul de marfuri a scazut la 70.000 kilometri/vehicul, ceea ce ne arata in mod clar ca statul trebuie sa aplice o serie de masuri care sa salveze ce se mai poate din transporturile comerciale romanesti.

In acest context, FORT a transmis o scrisoare Guvernului in care solicita ca incasarea taxei de drum aferenta utilizarii infrastructurii rutiere sa se faca dupa modelul austriac utilizand GO-Box-ul". Conform informatiilor Federatiei Operatorilor Romani de Transport, aceasta schimbare ar optimiza costurile transportatorilor comerciali.

Optimizarea costurilor transportatorilor comerciali poate fi justificat prin neutilizarea infrastructurii rutiere ca urmare a restrictiilor impuse asupra acestora si de asemenea si de obligativitatea de a respecta timpul de odihna si conducere prevazut legal.

Oficialii FORT au afirmat ca anul trecut transportatorii de marfuri si persoane din Romania au inregistrat pierderi de mai bine de 50 milioane de euro din cauza problemelor de infrastructura si cresterea pretului carburantilor in repetate randuri pe parcursul anului. Din Federatia Operatorilor Romani de Transport fac parte 500 de firme din aceasta industrie.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.