Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Transportatorii romani vor reclama Ungaria la CE
Transportatorii romani vor reclama Ungaria la CE
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 13 Iulie 2009 09:49
roadtransport-redAsocia?ia Patronal? a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002) si Federa?ia Operatorilor Romni deTransport (FORT), doua organizatii ce reprezinta interesele transportatorilor de marfa din Romania, vor reclama la Comisia Europeana autoritatile din ungaria si amenzile impuse de acestea.

Potrivit reprezentantilor celor doua organizatii, amenzile impuse de maghiari sunt excesive si disproportionate in raport cu legile pe care acestea incearca sa le protejeze. In plangerea
inaintata catre CE, acestia vor cere in mod special adaptarea regelemntarilor stabilite de guvernul din Ungaria cu privire la activitatile de transport marfa in vigoare din 2007, la standardele internationale.

Potrivit datelor furnizate de FORT, autoritatile maghiare ar fi acordat transportatorilor romani amenzi in valoare de peste 20 de milioane de euro incepand cu anul 2008. Potrivit presedintelui organizatiei, Augustin Hagiu, amendarea soferilor romani se face excesiv si abuziv, in contextul in care sumele percepute in Ungaria sunt cele mai mari din Europa. 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.