Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Transportatorii vor creste preturile cu 25%
Transportatorii vor creste preturile cu 25%
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 11 Iulie 2014 10:57

transport-persoane-EMDIn perioada urmatoare firmele de transport din Romania vor fi obligate sa isi majoreze preturile cu 15% pentru a putea recupera pierderile provocate de acciza pe combustibili. Aceasta majorare a pretului a fost amanata pana acum fiindca firmele de transport au asteptat returnarea accizei suplimentare.

 

Avertismentul Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) de crestere a preturilor pe serviciile de transport persoane practicate de firmele de transport din tara cu 15% a venit saptamana aceasta in urma hotararii Guvernamentale  prin care s-au stabilit conditiile, procedura si termenele de restituire a unei parti din acciza suplimentara pe carburanti operatorilor de transport rutier licentiat.

UNTRR a explicat ca daca vor fi excluse din procedura de rambursare a tranportatorilor aflati in proceduri de executare silita, faliment, reorganizare judiciara, dizolvare, lichidare sau inchidere operationala si vor adopta termenul de 2 luni pentru aprobarea cererilor de rambursare, atunci firmele transportatoare de persoane vor majora tarifele serviciilor cu 15%.

Una din consecintele acestei Hotarari Guvernamentale este solutia transportatorilor de a alimenta inafara granitelor si a achizitiona autovehicule cu capacitate din ce in ce mai mare.

Situatia este si mai complicata fiindca daca pana acum toti transportatorii reveneau in tara cu rezervoarele goale acum chiar din contra sunt obligati sa alimenteze in tarile vecine unde preturile carburantilor sunt mult mai mici decat in tara.

In fond, reactia transportatorilor este una fireasca. Daca inafara tarii preturile carburantilor sunt mai mici bineinteles ca acestia vor alimenta acolo pe cat se poate. In perioada de dupa majorarea accizei pe carburanti nu a scazut consumul de carburanti ci doar vanzarile interne ale acestora.

Este evident atunci ca daca mai mult de 15% din vanzari s-au mutat inafara granitei atunci la buget nu se castiga nimic din acciza suplimentara. Conform informatiilor oferite de Institutul National de Statistica, vanzarile am scazut cu 18.7% in Romania.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.