Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Un nou tip de acoperis creat de Philips si BASF.
Un nou tip de acoperis creat de Philips si BASF.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 20 Martie 2012 12:18

Acoperis cu OLED uriIn curad, ideea clasica de acoperis pentru masini va fi schimbata de catre cei de la Philips si BASF. Aceste doua companii au lucrat impreuna pentru a crea tehnologia OLED, sau Organic Light Emitting Diode si a o incorpora in acopiersurile noilor automobile.


    Panelele OLED arata ca niste placute transparente de sticla care pe timp de zi permit luminii naturale sa patrunda in masina dar in momentul in care sunt activate acestea emit lumina pe baza energiei solare stocate de-a lungul zilei.

    Conform creatorilor aceste tehnologii de la BASF, structura tip sandwhich a acestor placute pot fi combinate cu celule solare pentru a capta energia solara. Acestea tehnologie ofera pe langa lumina naturala placuta pe timp de zi cat si o sursa gratuita de energie pe timp de noapte. De asemenea aceste placute ofera noi posibilitati designerilor auto.

    Felix Görth, seful diviziel Organic Light-Emittind Diodes and Organic Photovoltaics de la BASF a declarat ca: „Aceasta combinatie permite soferului sa se bucure de senzatia de spatiu deschis, in vreme ce elementele utilizate genereaza electricitate in timpul zilei, iar pe timpul noptii invaluie interiorul masinii cu o lumina calda”.

    Panelele OLED concepute de BASF si Philips vor avea o grosime de doar 1.8 milimetri si vor oferi o sursa de lumina difuza si calda, mult mai placuta decat lumina puternica folosita momentan in automobile.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.