Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Un sfert de milliard cheltuiti pe intretinerea drumurilor.
Un sfert de milliard cheltuiti pe intretinerea drumurilor.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 30 Ianuarie 2012 11:04

Reparatii de un sfert de miliard euro CNADNR.Conform Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, s-au platit doar 254.5 milioane de euro pentru lucrarile de intretinere a drumurilor nationale pe timp de iarna si vara. Contractele de intretinere au fost semnate inn 2008 la suma de 1 miliard pe o perioada de 4 ani.


    Directorul de intretinere al CNADNR, Cristian Andrei a declarat vineri urmatoarele: "In 2008 am incheiat acordul-cadru cu mai multe firme pentru intretinerea drumurilor pe timp de iarna si de vara. Pana la sfarsitul lui 2010 am cheltuit 235 milioane euro, apoi s-au mai alocat 94 milioane euro, din care am cheltuit pana la 31 decembrie 2011 doar 19,5 milioane euro". Contractul care urma a fi inchiat la sfarsitul anului trecut a fost astfel prelungit pana in 31 martie.

    Valoarea totala a contractelor cu firmele de intretinere a infrastructurii rutiere  incheiat in 2008 la DRDP Cluj este 374 milioane de lei. Companiile care au primit contractele pentru lucrari in aceasta zona sunt: Spedition UMB, Tehnostrade, Han Grup, Ritorsa Trans, Loial Impex Trading 98 si firma Diferit SRL.

    Contractele la Directia drumuri publice Bucuresti au fost incheiate pentru o valoare de 996.85 milioane de lei cu urmatoarele sase companii: Argecom, Delta ACM 93, Euroconstruct, Romstrade, Tel Drum si PA&CO. Contractele in Romania pentru intretinerea drumurilor au fost repartizate pe patru locatii.

    Astfel la Directia drumuri din Brasov au fost incheiate contracte cu firmele Comtram si consortiile Vectra  Service/Consal, Spedition UMB/Tehnostrade si Valdek Impex/Vectra Service/International Spafva. Contractele cu aceste companii au o valoare totala de 814.12 milioane lei.

    In ultimul rand avem contractele pentru DRDP Craiova a caror valoare totala a fost de 500 milioane de lei. Fondurile pentru intretinerea drumurilor au fost repartizate intre companiile Romprest, Colas Drumuri, Prima Guard Security Fire, Delta ACM 93, Gecor, Argecom si Straco Grup.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.