Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Ungaria a inceput sa construiasca autostrada spre Occident
Ungaria a inceput sa construiasca autostrada spre Occident
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 12 Iunie 2013 11:14

Autostrada cu ungaria aproape finalizataDin 2014 Romania ar putea avea acces direct la occident prin autostrada care va lega granita Romaniei cu localitatea Mako din Ungaria. Aceasta fiindca recent maghiarii au dat drumul la lucrarile pe autostrada M43.

Lucrarile la Autostrada M43:

    Pentru a fi finalizate lucrarile la autostrada care va lega Romania de Europa de Vest mai trebuie terminate lucrarile pe un singur tronson, adica cel intre localitatea Mako si granita cu Romania de la Nadlac. Tronsonul Nadlac Mako va avea o lungime de 23 de kilometri iar acesta va fi terminat in 2014 si nu in 2013 cum a fost anuntat initial.

    Lucrarile au fost blocate initial la ultimii 23 de kilometri de autostrada din lipsa fondurilor dar si din cauza faptului ca partea romaneasca a autostrazii nu ajunsese la granita.
    Partea din Romania a acestei autostrazi se afla in prezent in stadiu avansat de constructie cu doar doua loturi nefinalizate. Unul dintre loturi este cel facut de un constructor austriac si se afla in stadiu avansat in timp cel al doilea este intr-un stadiu mai putin avansat din cauza unor scandaluri privind contractului castigat fraudulos de catre firma Romstrade.

    Desi contractul cu Romstrade a fost reziliat cu mai bine de 6 luni in urma, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania inca nu a desemnat un nou constructor care sa se ocupe de lucrarile la ultimul tronson.

    Valoarea estimata a contractului de constructie a ultimului tronson este de 304 milioane de lei iar ofertele puteau fi depuse pana in data de 10 Iunie 2013. Compania Romstrade care a fost responsabila de acest tronson a inregistrat cele mai mari intarzieri in 2012 astfel incat in data de 1 Septembrie au construit doar 6.13%. In aceasi perioada compania Alpine care era responsabila de lotul 2 finalizase aproape 50% din lucrari.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.