Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Update: Proiect de lege: anvelopele de iarna, obligatorii pentru camioane
Update: Proiect de lege: anvelopele de iarna, obligatorii pentru camioane
Scris de Gabriel C   
Miercuri, 03 Noiembrie 2010 21:25

taxa-camioaneMinisterul Transporturilor propune un nou proiect de lege care sa oblige soferii sa-si doteze masinile cu pneuri de iarna in perioada dintre lunile Noimbrie-Martie, in caz contrar, acestia fiind pasibili de amenzi de pana la 1200 de lei. 

 

Proiectul de lege urmeaza sa fie inaintat in perioada imediat urmatoare celor doua Camere ale Parlamentului, modificarea legislativa urmand sa completeze Ordonanta de Urgenta  195/2002  in care se reglementeaza circulatia pe drumurile publice. Amenzile percepute in cazul nerespectarii acestei hotarari, in cazul in care intra in vigoare, se vor incadra in clasa a IV-a de sanctiuni, amenzile fiind constituite din     sume cuprinse intre 540 si 1200 de lei. In cazul in care Parlamentul va vota legea, modificarile vor intra in vigoare in termen de 15 zile de la publicarea in Monitorul Oficial.      

Update: Potrivit ultimelor informatii insa, noile reglementari vor fi aplicate doar pentru camioanele de mare tonaj. Potrivit declaratiei domnului Costin Tatuc, comisar-sef la Directia Rutiera,  “Conducatorii de camioane sunt obligati sa aiba anvelope conforme cu anotimpul rece, daca circula in conditii de polei sau gheata”, in caz contrar riscand amenzile discutate mai sus. Mai mult, in cazul in care acestia vor ramane blocati in trafic si se va descoperi ca nu poseda anvelopele reglementate prin lege, acestia vor fi sanctionati si vor plati atat amenzile cat si tractarea. In fine, posesorii de autoturisme, vor ramane doar cu o recomandare si nicidecum cu o obligativitate.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.