Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Uzina Dacia de la Mioveni va suspenda productia.
Uzina Dacia de la Mioveni va suspenda productia.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 14 Aprilie 2011 10:43
Uzina Dacia din Mioveni In cele din urma, producatorul romanesc de automobile Dacia va fi nevoit sa suspende productia la uzina de la Mioveni timp de patru zile, incepand cu data de 22 aprilie, dar cu posibila prelungire pana in 2 mai, din cauza lipsei de aprovizionare cu piese de la furnizorii japonezi.

Reprezentantul Renault/Dacia din Romania, Anca Oreviceanu a declarat ca Dacia "Va inceta doar activitatea de montaj si caroserie, departamentele de mecanica si logistica urmand sa lucreze ca pana acum. Disfunctionalitatile cu livrarea de piese din partea unor furnizori nu au legatura cu situatia din Japonia. Ele sunt determinate de dificultatile de natura financiara pe care le au furnizorii. Fluxul de livrari sufera dereglari de mai multe luni. Este vorba de un tip de motor si anumite piese de caroserie", mentionand ca productia va fi afectata pe aceasta perioada.

Productia zilnica a uzinei de la Mioveni a fost pana in prezent de 1.377 unitati iar ultima oprire a productiei la aceasta uzina a avut loc in luna octombrie a anului 2008 datorita crizei financiare. Compania Dacia are in total aproximativ 15.000 de angajati.

Cota de piata a producatorului romanesc de automobile Dacia in Europa a crescut cu 0.3% la 1.6% fata de anul trecut iar vanzarile au crescut cu 12% de la 311.426 unitati la 348.723 automobile vandute. In Romania, Dacia a obtinut vanzari de 36.730 de unitati, numar cu 20% mai mare decat in 2009.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.