Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Vanzari slabe in showroomuri.
Vanzari slabe in showroomuri.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 29 August 2011 13:32

Au scazut vanzarile in showroomuri.In luna iulie a acestui an s-a inregistrat o scadere de 12.8% in numarul vanzarilor de autoturisme in Romania comparativ cu luna precedenta. In aceasta perioada s-au vandut 9.016 unitati  conform informatiilor din partea Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.


    Scaderea din aceasta luna a urmarit trendul de la inceputul anului. Astfel, in primele 7 luni ale acestui an s-a inregistrat o scadere de 14.7% in numarul vanzarilor din piata auto a Romaniei fata de aceasi perioada a anului trecut, la 52.249.

    Pe segmentul vehiculelor comerciale si autobuze s-a inregistrat o scadere de 10.5% la 61.080 unitati iar pe segmentul automobilelor, s-a simtit un declin de 11.3% in luna iunie a acestui an. Conform informatiilor APIA, cea mai cautata marca pe piata Romaniei ramane in continuare Dacia, urmata de Volkswagen si Skoda.

    Scaderea in industria automobilelor s-a facut resimtita si in cazul importurilor si exporturilor auto. In primele sapte luni ale acestui an, in Romania au fost produse 201.271 automobile noi. Nivelul importurilor a scazut in aceasta perioada cu 7.7% la 179.465 unitati in timp ce exporturile au scazut cu 9%.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.