Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Vanzarile Dacia Duster cresc in timp ce Sandero si Logan stagneaza.
Vanzarile Dacia Duster cresc in timp ce Sandero si Logan stagneaza.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 31 Octombrie 2011 11:07

Dacia Duster salveaza profitul companiei.In primele 9 luni ale acestui an, vanzarile Dacia au scazut cu 2.3% de la un numar de 241.816 automobile vandute la 236.180. In aceasta perioada, vanzarile modelelor Logan si Sandero au scazut dramatic, dar vanzarile modelului Duster au compensat pentru aceasta scadere.


    Conform datelor oferite de reprezentantii Renault, vanzarile din segmentul automobilelor usoare a scazut cu 15%, de la 17.469 la 14.767 unitati in aceasta perioada. Compania franceza a afirmat ca cele mai mari vanzari le-a inregistrat pe piata auto din Franta si Germania.

Vanzarile Dacia pe modele:

    In perioada analizata, modelul Dacia Sandero a vandut de doua ori mai putin decat aceasi perioada a anului trecut, cand au fost vandute 125.049 unitati, iar Dacia Logan a inregistrat o scadere de 30% in numarul vanzarilor, pana la 56.374 unitati vandute.

    Modelul Dacia Duster a avut a parte de un succes extraordinar in aceasta perioada, cand s-au vandut de 3 ori mai multe decat in primele 9 luni ale anului trecut. Astfel, in aceasta perioada s-au vandut 117.292 unitati, fata de cele 36.444 ale anului trecut.

Vanzarile Dacia la nivel global:

    La un nivel global, vanzarile marcii Dacia au crescut cu 14% datorita succesului extraordinar al modelului Dacia Duster de la aparitia acestuia. Pietele importante de desfacere a mdoelelor Dacia sunt: Spania, Italia, Algeria, Maroc si altele. In luna septembrie a acestui an, modelul Logan a inregistrat un declin in vanzari de proportii mici, in timp ce modelul Sandero a inregistrat un declin in vanzari de 28%.

    Automobilele comerciale usoare din produse de Dacia au inregistrat o scadere usoara in vanzari  in luna septembrie de la 1.575 anul trecut la 1.373 in septembrie 2011. La nivelul grupul Renault Dacia veniturile din vanzari au crescut cu 8.7% in primele 9 luni, de la 28.38 miliarde de euto la 30.8 anul acesta.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.