Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Vanzatori de antigel amendati cu peste 500.000 RON
Vanzatori de antigel amendati cu peste 500.000 RON
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 20 Noiembrie 2012 11:31

Vanzatori de antigel amendatiIn perioada 18 24 Octombrie 2012 Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a derulat controale asupra aproximativ 650 de firme care comercializau antigel si lichid pentru spalarea parbrizelor.


    In urma controalelor s-au constatat diverse incalcari ale prevederilor legale in privinta parametrilor inscriptionati pe ambalaj dar care nu corespundeau cu cea a produsului in sine.
   
    Astfel valoarea produselor a dus la amendarea a 53.79% din operatorii economici controlati. Valoarea totala a produselor de calitate inferioara a fost de 269.221 RON conform ANPC iar valoarea totala a amenzilor acordate a fost de 523.750 RON.

    "Au fost dispuse 202 masuri de oprire temporara de la comercializare pentru produse in valoare de 157.082 lei si 24 masuri de oprire definitiva, pentru produse in valoare de 13.878 lei", astfel afirma ANPC.

    Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a atras atentia si asupra locurilor de unde consumatori ar fi indicat sa achizitioneze lichid antigel si lichid pentru spalarea parbrizelor, acestea fiind magazine sau raioane specializate pe aceste tipuri de produse (locuri care elibereaza bonuri fiscale sau chitante fiscale).

    Presedintele ANPC Bogdan Cristian Nica a afirmat de asemenea ca procesul de schimbare a lichidului antigel ar trebui sa fie facut in service-uri conform instructiunilor de pe eticheta.
   
    In incheiere ANPC a decis sa ne ofere sfaturi in privinta achizitiei si schimbului de lichid antigel:
   
    Produsele sa fie achizitionate doar de la magazine sau raioane specializate care elibereaza documente de cumparare;
    Sa se cumpere doar produse recomandate de producatorul autovehiculului sau unui expert tehnic;
    Cumparatorul sa stie ca pe ambalajul produsului ar trebui sa fie afisate datele producatorului, importatorului sau distribuitorului;
    Inainte de schimbarea a lichidelor antigel si pentru parbrize sa se citeasca cu atentie instructiunile de folosire (atentionarile si masurile de precautie).
    Sa nu se tina produsele la indemana copiilor;
    Sa se evite achizitia produselor gasite in ambalaje ca cele utilizate in produsele alimentare, medicinale sau din alte domenii.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.