Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Venitul adus de Timbrul de Mediu in 2013
Venitul adus de Timbrul de Mediu in 2013
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 07 Mai 2013 10:03

Veniturile din Timbrul de MediuGuvernul Romaniei spera ca anul acestea sa fie incasata o suma de 365 de milioane de lei din noul Timbru de Mediu. Acest volum de bani este egal cu jumatate din nivelul veniturilor prognozate pentru anul trecut cand s-a inregistrat cel mai mic venit de la introducerea taxei.


Suma care ar veni incasata anul acesta nu va acoperi suma despagubirilor pe care statul trebuie sa le restituie celor 300.000 de proprietari de autovehicule care au castigat procese pentru restituirea taxei de poluare. Volumul total de bani care trebuie restituit este de 400 de milioane de lei.

Noua forma  a taxei de poluare a fost implementata in luna Martie 2013 sub denumirea Timbrul de Mediu. Noua metoda de calculare a dus la o crestere de 10% a cuantumului taxei in cazul masinilor Euro 4 si Euro 3 si o scaderi intre 60% si 90% pentru autovehiculele Euro 2, Euro 1 si non-Euro.

La intrarea in vigoare a acestei taxe, Ministrul Mediului Rovana Plumb a declarat ca in 2013 veniturile obtinute cu aceasta taxa vor ajunge la 700 milioane de lei. Aceasta suma a fost calculate incluzand restituirile vechiii taxe de  400 miliona de lei.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.