Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Vineri a fost inaugurat Podul Calafat Vidin
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 17 Iunie 2013 12:38

Podul Calafat Vidi - Romania BulgariaInaugurarea podului care acum uneste Romania si Bulgaria intre localitatile Calafat si Vidin a fost inaugurat vineri. La inaugurarea acestuia a fost prezent premierul Victor Ponta, comisarul european pentru politica regionala Johannes Hahn, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei Mugur Isarescu si Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu.

 

    Oficialii din partea bulgara a podului care au participat la acest eveniment au fost insusi presedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, premierul Plamen Oresarski insotiti de alte  personalitati politice de importanta ale Bulgariei.

Podul Calafat Vidin:

    Conform primului ministru Victor Ponta, acest pod se va numi New Europe Bridge. Acesta are o lungime de aproximativ 2 kilometri cu 4 benzi rutiere (2 pe fiecare sens) si o linie de cale ferata. De asemenea podul are si doua trotuare si o pista pentru biciclisti.

    In acest proiect au fost incluse si lucrarile de modernizare a 5.9 kilometri de cale ferata pana la statia Golent, 1.9 kilometri in statia Golenti plus 3.2 kilometri de linie simpla electrificata pentru a permite accesul de pe pod la calea ferata existenta. In total, valoarea proiectului a ajuns la 70.6 milioane de euro, banii fiind asigurati din Fonduri de coezinue si de la bugetul de stat.

    La traversarea noului pod peste Dunare se va percepe o taxa de traversare. Aceasta variaza intre 6 si 37 Euro in functie de tipul autovehiculului care urmeaza sa traverseze. In schimb, pietonii, biciclistii, ambulantele si autovehiculele folosite de Pompieri sau Politie vor putea traversa fara a fi nevoiti sa plateasca taxa. Tarifele de trecere vor fi percepute in aceasi masura indiferent de sensul de traversare.

    Podul dintre localitatile Calafat si Vidin peste Dunare este al doilea pod care ne leaga de vecinii nostri din sud.

    Recent a fost anuntata intentia de constructie a unui al treilea pod peste dunare intre localitatile Calarasi si Silistra, astfel au anuntat saptamana trecuta presedintii celor doua tari, Traian Basescu si Rosen Plevneliev.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.