Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Volkswagen pregateste un model low-cost
Volkswagen pregateste un model low-cost
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 15 Februarie 2013 12:05

Volkswagen low costProducatorul german de autovehicule a anuntat recent intr-un interviu acordat Der Spiegel ca va dezvolta in viitorul apropiat un automobile ieftin care va putea fi achizitionat la un pret de 6.000 7.000 de euro.


    Conform directorului general Volkswagen Martin Winterkorn automobilul low-cost va fi produs incepand cu anul 2015 si va fi destinat in mod special pentru pietele auto in crestere din China, India si Africa.

    Martin Winterkorn a declarat urmatoarele: "Nu a fost luata inca o decizie definitiva. Vom dezvolta o masina de buget in clasa de pret 6.000 - 7.000 de euro. Peste 3 milioane de masini pe an pot fi vandute doar in China pe acest segment, la care se adauga un milion in India. Africa este de asemenea o piata foarte promitatoare".

    Acesta a confirmat ca automobilul va fi dezvoltat in Germania. Oficialul Volkswagen a declarat astfel: "Apoi dezvoltarea va continua in China cu unul dintre partenerii nostri, productia urmand sa inceapa in 2015".

    Primele vesti despre intentia celor de la Volkswagen de a intra pe piata automobilelor low-cost au aparut in revista Auto Bild din luna octombrie 2012 cand Volkswagen spunea ca are de gand sa copieze succesul marcii romanesti Dacia.

    In luna septembrie cu ocazia Salonului Auto de la Paris, seful de vanzari de la Volkswagen Christian Klingler a declarat ca grupul german analizeaza inca diverse variante pentru a intra pe piata automobilelor low-cost dar ca inca nu s-a luat nici o decizie.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.