Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Vor fi sanctionate infractiunile rutiere din strainatate.
Vor fi sanctionate infractiunile rutiere din strainatate.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 07 Iulie 2011 10:07

Infractiunile rutiere a soferilor straini.Ieri, in data de 06.07.2011 a fost aprobata o norma prin care se va facilita plata amenzilor de trafic incasate de soferi in alte state membre ale Uniunii Europene. Amenzile facute de soferi straini pana acum erau platite de rezidentii statului, ceea ce era discriminatoriu.


    Toate statele membre ale UE vor fi nevoite sa implementeze in urmatorii doi an aceasta prevedere in legislatia nationala. Va fi aplicat un sistem electronic prin care se va facilita schimbul de informatii dintre state. Prin acest sistem se va identifica autoturismul care a fost implicat in infractiuni rutiere.

    Din cauza diferentelor sistemelor de plati din diferitele tari membre, nu exista nici un mecanism executiv pentru garantarea platilor amenzilor pentru infractiunile rutiere comise in alte state membre. Noile norme vor acoperi sanctiunile pentru depasirea vitezelor regulamentare, pentru conducerea fara centura de siguranta sau conducerea in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor si alte contraventii.

    Momentan nu exista o cale de actiune pentru soferii care refuza sa plateasca taxa, propunerea initiala fiind ca instantele fiecarei tari sa dicteze o rezolutie pentru a cere plata amenzii si executarea platii. Aceasta initiativa a fost aprobata din cauza indoielilor unor tari membre in legatura cu legalitatea masurii. Conform studiilor recente, soferii staini reprezinta 5% din total, dar comit 15% din infractiuni.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.