Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> A treia scumpire a carburantilor.

Feed Display

Vă rugăm să faceţi directorul cache editabil

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 



A treia scumpire a carburantilor.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 27 Februarie 2012 11:22

Cresterea pretului benzinei LukoilSaptamana trecuta au avut loc o serie de majorari in preturile carburantilor de la cei mai mari jucatori pe piata aceasta din Romania. Chiar si cel mai ieftin sortiment de combustibil, pe care se bazau cea mai mare parte din soferi, GPL-ul a inregistrat cele mai mari scumpiri luna aceasta.


    Pretul combustibilului GPL a crescut de trei ori in pret doar in prima jumtate a acestei luni. La inceputul lunii Februarie pretul unui litru de combustibil GPL a fost de 3.01 lei/litru dupa care a crescut la 3.12 lei/litru doar pentru a fi scumpit pentru a doua oara pana la pretul de 3.18.

    Daca aceasta nu ar fi fost de ajuns, azi s-a inregistrat majorarea cu numarul 3 in pretul combustibilului GPL ajungand la pretuld e 3.23 lei/litru. Saptamana trecuta s-au inregistrat mai multe majorari de preturi la majoritatea sortimentelor cu 3 bani/litru si la cel mai ieftin sortiment de benzina cu 10 bani/litru in cazul distribuitorului Lukoil.

    Scumpirile repetate a celor de la Lukoil au urmat trendul celor de la Rompetrol si OMV Petrom care au scumpit benzina de doua ori intr-un interval de doar o saptamana. In acest moment, un litru de benzina Euroluk 95 costa 5.7 lei/litru in timp ce Ecto 96 a ajuns la pretul de 6.19 lei/litru.

    Cea mai ieftina benzina acum poate fi gasita la pretul de 5.87 lei/litru cu 10 bani mai scump decat saptamana trecuta iar cel mai scump sortiment de diesel costa acum 6.04 lei/litru.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.