Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Benzina va ajunge la 6 lei in urmatoarele zilei.

Feed Display

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Benzina va ajunge la 6 lei in urmatoarele zilei.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 03 Martie 2011 11:16
benzinaPretul benziuei s-ar putea sa creasca la 6 lei in urmatoarele zilei din cauza unei majorari a pretului cu 8 bani/litru cauzata de cresterea accizei. Distribuitorii de benzina sunt acuzati ca au crescut preturile artificial si aceasta va pune in pericol economia.
Premierul a cerut anchete in legatura cu aceste majorari de pret, dar in ciuda acestor anchete pretul carburantilor a continuat sa creasca. Cresterea preturilor se datoreaza deasemenea si Ministerului Finantelor care a eliminate peste noapte o facilitate la plata accizelor, care a dus cresterea preturilor la 8 bani/litru. La ora actuala pretul petrolului este de 116 dolari/baril. Marii distribuitori de benzina sustin ca nu au fost anuntati de aceasta modificare in Codul Fiscal, practice Guvernul a eliminat reducerea din acciza la carburantii ce contin biocombustibil fara a se consulta cu cei afectati de aceasta decizie.

Guvernul a eliminat prevederea din normele de aplicare a Codului fiscal care precizeaza ca pentru produsele energetice care contin minimum 4% in volum produse obtinute din biomasa, potrivit Hotararii Guvernului nr. 1.844/2005 privind promovarea utilizarii biocarburantilor si a altor carburanti regenerabili pentru transport, cu modificarile si completarile ulterioare, se practica o acciza redusa. Acciza redusa care se va aplica amestecului va reprezenta acciza aferenta combustibilului pentru motor echivalent al amestecului, diminuata cu 4%".

Secretarul de stat al Ministerului Finantel;or a declarat ca scutirea de aceasta acciza incalca Directiva Comisiei Europene 96/2003. A fost calculat ca statul ar putea castica in jur de 120 de milioane de euro/an in urma acestei elimiari.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.