Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Cresterea imediata a pretului benzinei Lukoil.

Feed Display

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Cresterea imediata a pretului benzinei Lukoil.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 22 Februarie 2012 17:21

Pretul carburantilor Lukoil 2012La inceputul saptamanii acestea livrarile petrolului Iranian deja incepusera sa mai vina spre Franta si Marea Britanie, urmarile acestei miscari facandu-se simitta deja. Lukoil Romania a majorat azi pretul benzinei datorita cresterii cotatiei petrolului.


Cresterea preturilor Lukoil:

    Sortimentul Euroluk 95 a fost scumpit astfel cu 3 bani/litru. Acest sortiment de combustibili este cel mai ieftin comercializat de catre Lukoil Romania. Pretul mediu al acestui sortiment gasit la pompe este de 5.6 lei pe litru. Pana in prezent doar pretul sortimentului Euroluk 95 a fost modificat, celelalte fiind neschimbate.

    Pretul sortimentului de benzina Ecto 98 este de 6.07 lei/litru, Euro L Diesel poate fi gasit la pretul mediu de 5.77 lei/litru iar Ecto Super Diesel la 5.94 pret mediu - pretul poate varia de la o statie la alta. Acesta este prima modificare a pretului carburantilor non-GPL - Lukoil de luna aceasta, ultima fiind inregistrata la mijlocul lunii ianuarie. Sortimentul Lukoil GPLa crescut cu 17 bani pe litru pana la 3.18 lei/litru.

Preturile combustibililor Petrom:

    Petrom nu a inregistrat mari modificari in pretul carburantilor sai, doar in unele locuri cresteri sau scaderi de pana la 5% din pretul combustibililor. Conform directorului general OMV Petrom Mariana Gheorghe acestia s-au pregatit pentru o crestere a pretului titeiului anul acesta peste 100 de dolari/baril.

    Aceasta a afirmat ca anul trecut cotatiile internationale a benzinei si motorinei au crescut cu 29% respectiv 35% iar preturile la pompa au crescut cu pana la 22% respectiv 25%. Cresterea petrolului a condus si cresterea preturilor combustibililor. Mariana Gheorghe a declarat astfel: “Continuăm această politică de creştere moderată a preţurilor, urmând principiile de piaţă pe baza cotaţiilor internaţionale şi a fiscalităţii”.

    Directorul general OMV Petrom a mai declarat astfel: “Estimarea de peste 100 dolari barilul este o medie a anului 2012. Nu înseamnă că nu va fi o volatilitate în interiorul acestei medii, lucru care se reflectă în preţul caburanţilor. Cotaţiile internaţionale au o evoluţie legată de aceasta, dar nu neapărat identică”.

    Cat despre consumul pe 2012, Mariana Gheorghe a mentironat ca piata nu va fi stabila. Acesta a declarat astfel: “Pentru 2012 vedem o piaţă mai mult sau mai puţin stabilă. Creşterea economică din industrie va duce, sperăm, la efecte pozitive, precum şi puterea de cumpărare a populaţiei pentru zona de retail. Evoluţia este mai greu de prezis din cauza factorilor externi la care trebuie să facă faţă România dar şi pentru că sunt două alegeri care vor impacta asupra creşterii economice din acest an”.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.