Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Dupa scumpirea carburantilor cu 12 bani, o ieftinim cu 1 ban.

Feed Display

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Dupa scumpirea carburantilor cu 12 bani, o ieftinim cu 1 ban.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 25 Octombrie 2011 11:02

Pretul carburantilor a scazut cu 1 ban.Saptamana trecuta, Rompetrol a majorat pretul benzinei cu 6 bani/litru si cu 12 bani/litru pretul motorinei, ca saptamana aceasta sa ieftineasca preturile la toate sortmimentele lor cu 1 ban/litru. Cu o astfel de strategie, unde vom ajunge cu pretul carburantilor ?


    Cu aceasta modificare a pretului combustibililor, pretul sortimentului EFIX 95 a scazut la 5.55, ALTO 101 la 6.2, motorina EFIX Diesel la 5.59 iar ALTO 55 poate fi gasit la pretul de 5.91.

    Presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari, Ion Tache a afirmat la inceputul acestei luni ca pana la jumatatea lunii ianuarie a anului viitor, pretul carburantilor va depasi pragul psihologic de 6 lei/litru la nivelul tuturor sortimentelor. Acelasi reprezentant din domeniul benzinarilor a afirmat ca nu este exclusa o crestere a preturilor pana la 7 lei pe litrul de combustibil.

    Conform reprezentantilor distribuitorilor de combustibili, pretul acestora sunt modificati in functie de un numar de factori printre care si cotatia petrolului. Problema cu acest anunt este ca nu s-a inregistrat o crestere masiva a cotatiei titeiului care sa duca la o crestere masiva de 12 bani/l. In acelasi timp, jumatate din pretul carburantilor este reprezentat de accizele care contribuie la bugetul de stat. Una dintre suspiciunile ne-confirmate este modul in care companiile distribuitoare de combustibili aplica scumpiri identice la un interval foarte scurt.

    Anumite investigatii au fost initiate in legatura cu cresterile continue in pretul carburantilor, dar nimic nu a fost descoperit pana in prezent. La inceputul acestui an a fost considerata ca solutie si inghetarea pretului carburantilor, dar nu s-a actionat in acest sens pana in prezent. Cu toate ca au avut loc mai multe valuri de scumpiri, Romania este una dintre tarile cu carburanti mai ieftini.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.