Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Modificari in preturile carburantilor.

Feed Display

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Modificari in preturile carburantilor.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 29 Septembrie 2011 10:33

pompe-benzina-augustS-au inregistrat modificari  in preturile medii ale combustibililor comercializati de catre marile companii romanesti in ultimele zile. Daca Lukoil a marit pretul benzinei, firma competitoare Rompetrol a ieftinit pretul cu un ban pe litru.


    Modificarile acestea au survenit in urma modificarilor preturilor in luna septembrie, cand ambele companii au crescut odata sau de doua ori pretul carburantilor, in special al motorinei.

   In urma schimbarilor recente, preturile la Lukoil sunt astfel: un litru din sortimentul de benzian Euroluk 95 se vinde acum la 5.45 lei cand la finele lunii august se vindea la 5.32. O modificare in pretul acesteia s-a inregistrat la jumatatea acestei luni cand a crescut cu 12 bani la 5.44. Pretul benzinei ECTO 98 de asemenea a crescut de la 5.82 la 5.95 lei/litru incepand cu data de 14 septembrie.

    Distribuitorul romanesc de carburanti Rompetrol a majorat pretul sortimentului Alto 101 de doua ori, intai de la 6.09 la 6.1, urmand sa ajunga pe 19 septembrie la 6.14 lei/litru. Pretul acestui sortiment a scazut pana in prezent cu un ban pana la 6.13lei/litru.

    Firma OMV Petrom a incetat sa publice preturile pe propriul site, in schimb aplicand un nou sistem prin care se poate observa modificarea pretului mediu la fiecare statie in functie de cotatiile titeiului. Astfel la OMV Petrom, in iulie, cel mai ieftin sortiment a fost cotat la 5.17 lei/litru, ca la sfarsitul aceleiasi luni acesta sa creasca cu 21 de bani pana la 5.38 lei. Dupa o serie de cresteri si scaderi ale preturilor, aceslasi sortiment se putea gasi la 5.27 lei dupa 15 august.
   


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.