Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Scumpiri uriase in pretul carburantilor.

Feed Display

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Scumpiri uriase in pretul carburantilor.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 18 Octombrie 2011 10:35

Crestere uriasa a pretului carburantilorPretul carburantilor comercializati la pompele OMV Petrom au inregistrat o crestere de maxima de 12 bani/litru azi. Pretul mediu al tuturor sortimentelor de benzina a crescut cu 6 lei/litru pe cand pretul motorinei a crescut cu 12 bani/l.


Motivul scumpirii carburantilor:

    Motivul pentru care reprezentantii OMV Petrom au marit pretul carburantilor are legatura cu cresterea cotatiei internationale a petrolului. Preturile carburantilor OMV nu mai apar pe pagina oficiala de web a distribuitorului inca din luna aprilie cand preturile au inceput sa creasca fara oprire. Oprirea postarii preturilor pe net a fost urmata de un anunt care spunea ca preturile cele mai mici din Bucuresti la OMV pot fi gasite la trei benzinarii pe Bulevardul Constantin Brancoveanu.

Pretul carburantilor OMV Petrom:

    Cel mai ieftin sortiment dintre carburantii OMV in luna iulie costa 5.17 lei/litru, ca pana la sfarsitul lunii sa creasca pretul cu 21 de bani pana la 5.38 lei/litru. A urmat o ieftinire de 11 bani pana la inceputul lunii august urmata de o alta ieftinire care a dus cel mai ieftin sortiment OMV pana la pretul de 5.17. La sfarsitul lunii august in cele din urma a inceput noua serie de scumpiri, sortimentul de benzina fara plumb fiind majorat pana la 5.24 lei/litru. Inca doua scumpiri au urmat, una pana la 5.3 lei/litur la jumatatea lunii septembrie si cu inca 6 bani saptamana aceasta. Astfel, cel mai ieftin sortiment OMV poate fi acum cumparat la pretul de 5.36 lei/litru.

    Cat despre celelalte sotrimente OMV, benzina Top Premium 99+ a fost scumpit la 5.73 de la 5.67, motorina Euro Diesel 5 este acum 5.51 lei iar OMV Diesel a ajuns la pretul de 5.69.

Majorari si a celorlalti distribuitori:

    Din pacate nu doar OMV Petrom a majorat pretul carburantilor. Doar saptamana trecuta am notat prima marire a preturilor din luna aceasta si a distribuitorului Rompetrol, care a scumpit pretul la toti carburantii cu 3 bani pe litru. La statiile Rompetrol acum puteti cumpara un litru de benzina Efix la 5.51 lei/litru, litrul de Alto 101 la 6.16 lei/litru, motorina Efix la 5.49 si motorina Alto 55 la 5.8 lei pe litru.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.