Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Un nou val de scumpiri a carburantilor.

Feed Display

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Un nou val de scumpiri a carburantilor.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 13 Octombrie 2011 10:14

Rompetrol creste iar pretul la benzinaRompetrol a crescut din nou pretul carburantilor saptamana aceasta atat pentru benzina cat si pentru motorina. Cresterea de pret de 3 bani/litru a fost aplicata tuturor produselor comercializate de distribuitorul romanesc de combustibili.


    Astfel, cu scumpirea preturilor combustibililor la statiile Rompetrol, pretul produselor sunt astfel: un litru din sortimentul Efix costa 5.51 lei pe cand saptamana trecuta ra vandut la pretul de 5.48, benzina Alto 101 este vandut acum la 6.16 lei/litru.

    Cresterea pretului cu 3 bani pe litru a fost aplicata si celorlalte sortimente Rompetrol, astfel motorina Efix poate fi gasita acum la pompe la 5.49 lei/litru pe cand motorina Alto 55 este vanduta la pretul de 5.8 lei/litru.

    Pana in prezent, ceillati mari distribuitori de combustibili nu au crescut pretul combustibililor, iar pentru Rompetrol aceasta este singura majorare a preturilor din luna aceasta. Conform presedintelui Asociatiei Benzinarilor Particulari, Ion Tache, pretul combustibililor va depasi 6 lei/litru pana la finele acestui an daca se continua in acest ritm. Iar daca acest trend va continua pana la sfarsitul anului viitor ne putem astepta la combustibili de 7 lei/litru.

    “In prezent, nivelul total al sumelor virate de Rompetrol Downstream către bugetul de stat (taxe, accize, TVA) reprezintă 47% din preţul final al benzinei şi de 43% din cel al motorinei. În acelaşi timp, cuantumul accizei din preţul final al carburanţilor este 28% pentru benzină şi de 24% pentru motorină”, astfel au declarat reprezentantii companiei Rompetrol.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.