Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Valoarea taxelor in pretul carburantilor in UE.

Feed Display

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Valoarea taxelor in pretul carburantilor in UE.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 29 Martie 2011 10:19
Taxe CarburantiInafara de Cipru si Lituania, Romania are a treia cea mai mica pondere a taxelor totale in pretul carburantilor din Uniunea Europeana, potrivit Buletinului Comisiei Europene pentru piata energiei.


Conform surselor, ponderea taxelor in pretul total al carburantilor in Romania era de 49% pentru benzina si 44% pentru motorina in 14 martie 2011. Tarile cu pondere mai mica decat Romania a taxelor in pretul carburantilor sunt Cipru si Bulgaria cu ponderi de 43% respectiv 47% pentru benzina si 40% si 43% pentru motorina. La data de 7 martie 2011, Romania se plasa pe penultimul loc, dupa Cipru si Lituania, in privinta accizelor.

Cel mai mare nivel al accizelor in pretul la pompa al carburantilor din UE il are Olanda, cu 1, 65 euro/litru si Germania, Danemarca si Belgia cu 1.63euro/litru. Pretul la pompa a urcat cu 5,24% din care 2.7% din cresterea accizelor in perioada decembrie 2010- martie 2011 datorita cresterii nivelului accizelor si eliminarii reducerii de 4% pentru biocombustibili.

Conform estimarilor Petrom, pretul petrolului ar putea inregistra in continuare fluctuatii cuprinse intre 80 si 100 dolari/baril.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.