Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> ACAROM sustine taxa auto pentru masinile Euro 5
ACAROM sustine taxa auto pentru masinile Euro 5
Scris de Gabriel C   
Marţi, 23 Noiembrie 2010 12:01

taxa-auto-2011-e5In urma cu doua saptamani, Ministerul Mediului a anuntat noile valori ale taxei auto in anul 2011. Totodata, reprezentantii ministerului au dezvaluit si ca, incepand cu anul viitor, si posesorii de masini dotate cu sisteme Euro 5 vor fi obligati la plata taxei auto.

Cu aceasta ocazie, si Constantin Stroe, presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) si-a prezentat public acordul la plata acestei taxe, admitand ca, de vreme ce toate masinile polueaza, si cele cu Euro 5 trebuie sa fie incluse in acest program.

"Sunt adeptul sloganului 'Poluatorul plateste', deci inclusiv pentru Euro 5, care va deveni obligatoriu, trebuie sa platim. Cine polueaza plateste, cine polueaza mai putin plateste mai putin. Sunt de acord cu ideea ca taxa auto pentru motorizarile Euro 5 a fost introdusa si pentru a putea creste in algoritmi de calcul pentru masinile second hand Euro 4, Euro 3 etc", a afirmat Constantin Stroe.

Pentru masinile cu Euro 5 se va plati o taxa care va incepe de la 91 de euro pentru cele cu motorizare de 1100 cmc, 680 de euro pentru cele de 2000 de cmc respectiv 2160 de euro pentru cele de 3000 cmc. Totodata, Ministerul Mediului planuieste introducerea unor facilitati pentru cei care cumpara masini hibrid sau electrice astfel incat acestia sa nu fie nevoiti sa plateasca taxa auto.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.