Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Guvernul pregateste introducerea unui impozit care sa inlocuiasca taxa auto
Guvernul pregateste introducerea unui impozit care sa inlocuiasca taxa auto
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 28 Aprilie 2010 10:45
taxa-si-impozit-autoIncepand cu data de 1 ianuarie 2011, toti romanii care detin autovehicule ar putea plati un nou impozit care va inlocui taxa auto aplicata in prezent la achizitionarea masinilor cu dispozitive sub Euro V. Cuantumul impozitului va fi stabilit in functie de capacitatea cilindrica a vehicolului si norma Euro in care acesta este incadrat.

Transformand taxa auto actuala in noua forma de impozit auto, veniturile statului ar putea creste considerabil, in conditiile in care cel putin 3 milioane de romani detin vehicule care se incadreaza sub normele Euro IV. Drept urmare, si programul Rabla va fi extins, in incercarea de a-i determina pe romani sa-si reinoiasca parcul auto si sa renunte la vehiculele vechi si poluante.

In acest sens, primul pas a fost facut, triplandu-se fondurile alocate programului, oferta crescand de la 50.000 de masini la un record de 150.000. Pe de alta parte, noua forma de impozit auto va da o mana de ajutor comerciantilor si producatorilor autohtoni de vehicule noi, descurajand evident importul de masini second-hand. 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.