Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Laszlo Borbely a explicat motivele cresterii taxei auto in 2011
Laszlo Borbely a explicat motivele cresterii taxei auto in 2011
Scris de Gabriel C   
Vineri, 19 Noiembrie 2010 00:00
taxa-auto-motivePotrivit declaratiei facute joi la Suceava de Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, taxa auto va creste incepand cu anul 2011 pentru a incuraja si mai mult schimbarea parcului auto national si reinnoirea acestuia cu masini mai noi, nu cu modele vechi.

"Vom mari taxa auto pentru ca nu ne permitem sa casam 180.000 de masini si sa aducem masini second hand. Nu se poate. Cine ?i permite sa aduca o masina care deja polueaza mai mult, sa plateasca o taxa suplimentara pentru ca poluatorul plateste", a spus Laszlo Borbely. Potrivit datelor ministerului, peste jumatate din totalul masinilor second hand importate in acest an in Romania, sunt mai vechi de 10 ani. In urma sumelor furnizate de minister, cea mai mare taxa auto va fi platita de cei care inmatriculeaza masini de 3200 de cmc mai vechi de 20 de ani, care vor fi nevoiti sa scoata din buzunar 32.000 de euro. La polul opus sunt masinile cu Euro 5, de 1100 centimetri cubi care in prezent sunt scutite de taxa. Incepand cu anul viitor, cumparatorul unui astfel de model va avea de platit o taxa auto de 91 de euro.

Masura pare normala in conditiile in care astfel s-ar stimula productia auto interna, in conditiile in care uzina Dacia de la Mioveni dar si compania Ford produc autoturisme accesibile si in diferite modele.
 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.