Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Taxa de prima inmatriculare ar putea creste din 2011
Taxa de prima inmatriculare ar putea creste din 2011
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 13 Septembrie 2010 12:14
vwgolftraficPotrivit ministrului mediului, dl. Laszlo Borbely, taxa de prima inmatriculare ar putea creste ca valoare incepand cu anul 2011, masura urmand a incerca limitarea importului de masini la mana a doua. Anuntul a fost facut marti, 7 septembrie la Craiova, oras in care ministrul se afla in vizita. Potrivit dlui Borbely, noua grila de taxare va fi prezentata in cursul lunii octombrie.

“Probabil ca vom avea o taxa mai mare pentru masinile vechi si care polueaza mai mult si vom analiza taxa in ceea ce priveste masinile noi, care sunt performante, care sunt euro 5. Nu avem nevoie de masini second-hand in Romania care sa fie aduse si dupa aceea sa mai si dam bani ca sa le casam” a declarat la Craiova ministrul Mediului, dl. Laszlo Borbely.

Desi a declarat ca in prezent nu se stie cum va arata noua grila de taxare a celor care cumpara masini second hand, domnul ministru a sustinut un singur principiu clar: poluatorul va plati. Daca pana in acest moment inclusiv producatorul autohton, Dacia, distribuia masini pe piata sub acest standard - doar trei modele fiind produse conform normelor de poluare Euro 5 - , incepand cu data de 1 ianuarie, uzinele de la Mioveni se vor alinia noilor legi si vor produce doar masini dotate cu sisteme de tip Euro 5

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.