Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Transportatorii sunt impotriva cresterii taxei auto
Transportatorii sunt impotriva cresterii taxei auto
Scris de Gabriel C   
Miercuri, 24 Noiembrie 2010 16:30

transportatori-taxa-autoDupa ce ministrul Mediului Laszlo Borbely a anuntat public hotararea edfinitiva conform careia taxa auto va creste cu 25 - 50% in 2011, reactiile nu au intarziat sa apara.

Daca Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) si-a prezentat public acordul la plata acestei taxe, transportatorii acuza Guvernul ca astfel va bloca accesul la piata second-hand europeana, facand imposibila reinoirea parcului auto. Potrivit lui Augustin Hagiu, presedinte al Federatiei Operatorilor de Transport Rutier, masura cresterii taxelor dezavantajeaza economia in ansamblu, caci nu stimuleaza industria auto, nici pentru transportatori si nici pentru posesorii de masini.
Cum infrastructura nu este nici de Euro 1, parcul auto e distrus, iar costurile de reparatii sunt mai mari la o masina mai noua decat la una mai veche, pentru ca trebuie adusa si tehnologie noua de reparatii. Tocmai de aceea e mai bine s? aduci ma?ini pu?in mai vechi. n plus, pia?a second-hand este foarte bun? n prezent. Camioanele care sunt aduse la mna a doua din import nu sunt vechituri: sunt camioane la Euro 3, Euro 4, care au fost rulate pe ?osele europene ?i sunt bune. Autocarele care circul? n Europa ?i de care e nevoie ?i n Romnia sunt foarte valoroase din punct de vedere tehnic, iar raportul calitate-pre? este excelent", a completat Hagiu.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.