Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Parerea APIA in legatura cu piata auto.
Parerea APIA in legatura cu piata auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 06 Iunie 2011 10:20

APIA si piata auto    Conform vicepresedintelui Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, piata auto a fost afectata de urmatoarele schimbari majore, demararea cu intarziere a proiectului Rabla si zvonurile neincetate despre schimbarea taxei auto.


 
    Piata Auto din Romania a inregistrat o scadere de 17% in primul trimestru al acestui in legatura cu numarul de inmatriculari auto. La nivelul Uniunii Europene, s-a inregistrat o scadere de numai 2.7% in numarul inmatricularilor.

    Vicepresedintele APIA, Brent Valmar a declarat urmatoarele “Ceea ce se intampla astazi cu piata auto este sub asteptarile tuturor: fabricanti, distribuitori, dar mai ales clienti. Toate schimbarile succesive si zvonurile din piata nu au facut altceva decat sa franeze suplimentar evolutia livrarilor si pe de alta parte un efect negativ l-a avut si demararea cu intarziere a programului Rabla fata de planurile initiale”.

    Deasemenea, Brent Valmar a mai precizat urmatoarele : „Cred ca un element de stabilitate este bine venit. Si, daca vom sti ca in sfarsit taxa auto ramane asa cum este ea si nu va mai fi modificata la fiecare 2-3 luni, este de asteptat ca lucrurile sa se linisteasca, dar nu acesta este motivul pentru care piata auto ramane afectata in continuare. Motivul principal este ca in general consumul se afla pe o panta negativa fata de trimestrul intai al anului trecut, fiind cu 20 de procente mai jos si nu avem altceva de facut decat sa asteptam ca bancherii sa acorde credite, sa creasca economia si, cu siguranta, piata auto se va reface”.

    Odata cu aceste informatii, vicepresedintele APIA a afirmat ca pe piata auto in prezent se gasesc 300.000 de automobile din care 100.000 sunt masini noi iar 200.000 sunt automobile second-hand.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.