Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Posibile taxe de poluare uriase pentru masinile de lux.
Posibile taxe de poluare uriase pentru masinile de lux.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 20 Februarie 2012 11:47

Masini de lux, emisii noxe 2012.Producatorii automobilelor de lux ar putea avea de platit taxe uriase de poluare daca Uniunea Europeana va introduce limitele pentru emisiile de CO2. Noile limite pentru emisiile de noxe ar putea duce la penalitati de pana la 40.000 de euro pentru masinile de lux care depasesc standardele.


    In functie de firma producatoare a automobilelor de lux, taxele de poluare pot varia. Daca producatorii automobilelor Bentley risca sa plateasca aproape 20.000 de euro pentru fiecare automobil, producatorii masinilor de lux Bugatti ar putea avea o problema chiar si mai mare. Uniunea Europeana ar putea taxa pana la 40.000 pentru un automobil Bugatti masina preferata a persoanelor cu venituri foarte mari, care isi permit un astfel de automobil.

    Astfel pot fi taxate si celelate companii producatoare de automobile de lux, cum a fi Rolls-Royce care risca penalizari de pana la 12.500 euro pe automobil, Maserati cu 18.000 de euro/masina si Lamborghini cu 17.000 de euro taxa de poluare pe automobil produs care depaseste standardele europene de poluare. Conform revistei Financial Times inca nu este clar daca vor fi aplicate sau nu aceste conditii si taxe de poluare.

    Idea de a impune noi penalizari producatorilor de masini de lux a fost cunoscuta inca din 2007 cand autoritatile Uniunii Europene au afirmat ca vor sa limiteze cantitatea de emisii CO2 emise de catre automobilele ce circula in UE. Scopul UE este de a reduce media emisiilor CO2 de la 140 grame/km la 130 pana in 2015. Media actuala a emisiilor la nivelul UE reprezinta jumatate din emisiile de noxe ale unui automobil de lux Bentley si un sfert decat un Bugatti.

    Constructorii europeni de automobile au deja planuite tintele pentru emisiile de noxe iar anul acesta vor fi verificate aproximativ 65% dintre acestea de catre UE. Pana in 2015 procentul producatorilor verificati va fi de 100%. In Europa, cei mai mari producatori deja se apropie de limita de emisii din 2015.

    In cazul in care producatorii de autovehicule nu vor continua sa scada emisiile de noxe ale masinilor produse, sectorul auto in general va avea de platit penalizari de zece miliarde de euro.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.