Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Utile >> Programul Rabla >> 10 Decembrie, ultima zi pentru a folosi tichetele Rabla
10 Decembrie, ultima zi pentru a folosi tichetele Rabla
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 11 Decembrie 2012 12:02

Rabla 2012 termen valabilitate pentru ticheteTermenul limita de utilizare a tichetelor valorice acordate prin programul de innoire a parcului auto, supranumit si Programul Rabla a fost ieri, 10 Decembrie. Astfel conform unui act normativ proprietarul unui astfel de tichet nu mai poate beneficia de acesta.


Actul normativ mentionat anterior numit “Ordinul Ministerului Mediului si Padurilor nr.3.821/2012 pentru aprobarea unor derogari de la dispozitiile Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national” a fost aprobat prin Ordinul Ministerului Mediului si Padurilor nr.981/2012 si a fost publicat in Monitorul Oficial nr.783 din data de 21 Noiembrie 2012.

Despre Actul Normativ:

    Aceasta schimbare a actului normative stabileste data limita pana la care pot fi utilizate tichetele valorice asociate Programului Rabla obtinute prin casarea unui autovehicul folosit cu vechime mai mare de 10 ani. Astfel a fost stabilita data de 10 Decembrie ca data limita.
   
    Actul normativ arata astfel: "Prin derogare de la dispozitiile art. 7 alin. (6), utilizarea tichetului valoric se face pana la data de 10 decembrie 2012 inclusiv" . Pana in prezent perioada de valabilitate era cea notata pe tichet, anul acesta autoritatile facand aceasta schimbare.

    O alta schimbare implementata prin acest act normativ se refera la activitatea de achizitionare a autovehiculelor noi cu tichetele Rabla. Adica in cazul in care proprietarul tichetului valoric nu poate achizitiona autoturismul dorit din cauza producatorului atunci acesta din urma este obligat sa ii ofera detinatorului tichetului posibilitatea achizitionarii unui alt autoturism din pretul careia se va scadea contravaloarea tichetului Rabla.

    Acelasi act normativ prevede ca termenul limita pentru depunerea cererilor de decontare a fost stabilit ca 13 Decembrie 2012, ultima decontare urmand sa fie efectuata pana la data de 24 Decembrie.

    Aceste modificari au intrat deja in vigoare odata cu publicarea legislatiei in Monitorul Oficial in data de 21 Noiembrie 2012. Modificarile aplicate prin acest act normativ se adreseaza atat persoanlor fizice si juridice cat si a operatorilor economici fara personalitate juridica din Romania care au participat la Programul Rabla 2012.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.