Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Asigurarile auto, posibila victima a inovarii.
Asigurarile auto, posibila victima a inovarii.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 03 August 2015 11:20

asigurarile auto automobile automateIn viitorul apropiat, pe masura ce producatorii de autovehicule descopera noi tehnologii si automatizeaza mai multe aspecte privind condusul, numarul accidentelor auto va scadea iar impreuna cu ea si nevoia de asigurari auto.

 

Ce cred expertii:

"Primele platite de conducatorii auto ar putea scadea cu 60% in 15 ani, pe masura ce va creste numarul masinilor care se conduc singure pe sosele" a afirmat Donald Light, specialist din firma de cercetare Celent. "Trebuie sa va asteptati la scaderea considerabila a unei parti din afaceri le-a spus acesta asiguratorilor.

Afacerea asigurarilor auto a avut o perioada lunga de profitabilitate. In 2014, soferii americani au platit aproximativ 195 de miliarde de dolari pentru polite auto. Una dintre cele mai mari surse de venit pentru aceasta afacere sunt noii clienti. Firma Geico, detinuata de Warren Buffet a investit doar 1 miliard de dolari in publciitate. Cu toate ca in prezent lumea cumpara asigurari, la firma Geico se vorbeste deja despre riscurile pe termen lung al acestui tip de afacere.

Cu cat masinile au devenit mai sigure cu atat nevoia de asigurari auto va scadea. Producatorii auto investesc sume colosale in dezvoltarea de noi senzori, camere video si calculatoare care pot reactiona instant la orice situatie.
Producatorul BMW lucreaza in prezent la un automobil care va parca singur in timp ce Cadillac dezvolta un sistem care sa conduca masina fara ca soferul sa tina mana pe volan. Acestea toate in timp ce Google isi dezvolta noua masina autonoma si o testeaza pe piste din California si Texas.

Conform estimarilor Boston Consulting Group, 25% din vanzarile auto pana in anul 2035 vor fi reprezentate de masinile autonome.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.