Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Fisuri pe Lotul 3 al Autostrazii Sibiu – Orastie
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 28 Noiembrie 2014 11:45

Autostrada Sibiu - OrastieIn data de 14 Noiembrie 2014 a fost deschis circulatiei Lotul 3 al autostrazii Sibiu – Orastie fara receptia lucrarilor. Conform Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), deja  au fost depistate fisuri superficiale pe aceasta sosea.

 

Conform CNADNR reparatiile necesare vor fi remediate pe banii constructorului. "Precizam ca receptia lucrarilor nu a fost efectuata si reamintim ca traficul rutier pe tronsonul de autostrada Orastie – Sibiu Lot 3 a fost deschis in data de 14 noiembrie 2014. Astfel, receptia lucrarilor pentru acest lot al Autostrazii Orastie - Sibiu va fi efectuata doar atunci cand antreprenorul va remedia toate degradarile superficiale aparute pe acest sector de drum" au afirmat reprezentantii CNADNR.

Fisurile au fost descoperite la km 60+66 si sunt superficiale, astfel ca nu afecteaza stabilitatea corpului autostrazii sau siguranta traficului rutier.

"Referitor la remedierea defectelor aparute atat in perioada de executie a lucrarilor, cat si in perioada de garantie (4 ani), precizam ca responsabilitatea revine in totalitate antreprenorului conform prevederilor contractului Proiectare si Executie Autostrada Orastie – Sibiu, lot 3, km 43+855 - km 65+965. In acest sens, mentionam ca lucrarile de remediere vor fi executate pe riscul si cheltuiala antreprenorului, fara costuri suplimentare pentru CNADNR" s-a afirmat in comunicatul de presa CNADNR.

Masurile necesare de remediere a acestei situatii vor fi luate dupa finalizarea investigatiilor.

Conform CNADNR: "Antreprenorul si consultantul aplica un program permanent de monitorizare zilnica, urmarind astfel evolutia acestui fenomen in vederea remedierii defectelor constatate. Precizam ca in cazuistica de specialitate, astfel de degradari superficiale s-au constatat in exploatarea si a altor autostrazi si drumuri noi".

Loturile 1,2 si 4 ale autostrazii care leaga localitatile Sibiu si Orastie au fost deschise circulatiei in luna Decembrie a anului trecut. In schimb lucrarile pe lotul 3 au fost incetinite din cauza alunecarilor de teren din zona. Impreuna loturile 1, 2 si 4 au o lungime de 60.5 km iar costul investitiei a fost de 1.46 miliarde de lei. Lotul 3 are o lungime de 22 de km iar constructorul contractat a fost Impregilo din Italia.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.