Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> In 10 Ani, toate modelele BMW vor fi hibride si electrice
In 10 Ani, toate modelele BMW vor fi hibride si electrice
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 01 Septembrie 2015 11:34

BMW-masini-electriceIntr-un articol postat pe pagina pietei de actiuni NASDAQ se afirma ca BMW planifica ca in urmatorii 10 ani, toate automobilele fabricate de catre grupoul german sa fie hibride sau electrice. Aceasta decizie a fost luata datorita legilor stricte privind emisiile de noxe.

 

Aceasta tranzitie catre hibride si electrice se va face chiar si in cazul celor 3 sedanuri care se vand cel mai bine. Compania germana is face griji din cauza regulilor stricte impuse de Uniunea Europeana asurpa producatorilor auto de a reduce emisiile de carbon. Se zice ca restrictiile vor fi mult mai severe in Europa decat in America de Nord sau China.

Limitele actuale de emisii vor fi valabile pana in 2021, moment in care vor fi reduse din nou pana in 2025. In urma acestor presiuni, BMW va trece incet dar sigur catre un viitor al masinilor hibride si electrce.

Conform rapoartelor BMW, acestia intentioneaza sa converteasca toate modelele lor intr-o configuratie hibrid. Acasta conversie va reduce dramatic masa vehiculelor pentru a compensa pentru bateriile mari electrice. Aceasta schimbare va si face ca modelele BMW sa fie mai aerodonamice.

Noile masini BMW vor fi echipate cu motoare separate pentru rotile din fata si cele din spate si cu un mic motor pe benzina pentru a genera electricitatea necesara si a extinde autonomia bateriilor.

Compania germana deja a investit miliarde de euro in Project I, o divizie separata dedicata pe dezvoltarea unei noi petode de propulsie cu emisii mici de carbon. Acest proiect s-a nascut din cauza standardelor ridicate pentru emisiile de noxe si nivelul de resurse naturale in continua scadere.

BMW a aratat deja lumii primul dintre aceste modele anul trecut, modelul i3 electric cu 5 usi si modelul sport i8. Aceste automobile deja au demonstrat ca au potential in vanzari. Modelul i3 a ajuns a patra cea mai bine vanduta masina electrica in regiunea SUA. BMW a vandut in total 17.793 de unitati din modelul BMW i3 in 2014.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.