Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Pasajul Piata Presei a fost inaugurat
Pasajul Piata Presei a fost inaugurat
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 20 Iulie 2015 10:09

pasaj-piata-preseiDuminica in data de 19.07.2015 a fost dat drumul circulatiei pe pasajul subteran din Piata Presei. Acest pasaj are o lungime de 800 de metri iar costul total al lucrarilor a fots de 60.4 milioane de lei. Primele masini au trecut prin pasaj incepand cu ora 09:45, duminica seara.

 

Primarul capitalei Sorin Oprescu a afirmat urmatoarele in urma inaugurarii pasajului: "Pasajul a fost inaugurat cu doua luni intarziere, din cauza retelelor subterane care au fost gasite in zona. Sunt doua iesiri si o intrare si are o lungime de apoximativ 800 de metri. Pasajul fluidizeaza cu aproximativ 30 la suta circulatia. Se estimeaza ca vor circula 2.000 de vehicule pe ora".

Sorin Oprescu a precizat ca urmatoarea perioada va fi una de monitorizare a traficului in aceasta zona. In urma monitorizarii s-ar putea efectua reglaje la semafoare. Acesta a mai afirmat ca daca va fi nevoie se va construi un pasaj pietonal subteran in preajma Ministerului Culturii.

Odata cu inaugurarea pasajului din Piata Presei a fost deschis si un nou pasaj subteran pietonal. Pe peretii acestuia au fost puse fotografii facute de rezidentii capitalei. In cadrul acestor pasaje pietonale vor fi instalate si doua lifturi pentru persoane cu dizabilitati.

Pasajul din Piata Presei care a costat 60.4 milioane de lei (fara TVA) traverseaza piata pe directia Nord Sud, pe sensul de intrare in capitala. Legatura intre soseaua Bucuresti Ploiesti si soseaua Kiseleff se face pe doua benzi de circulatie.

Circulatia la suprafata se va desfasura fara schimbare, printr-o intersectie semaforizata. Circulatia pietonala pentru traversarea soselei Kiseleff  se va face pe langa vechiul pasaj pietonal, pe un pasaj nou care a inlocuit trecerea de pietoni dintre parcul Herastrau si terminalul RATB. De asemenea a fost amplasata o noua statie pentru transportul publicpe soseaua Kiseleff.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.