Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Posibila reziliere a contractului pentru autostrada Bucuresti Ploiesti
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 13 Iunie 2014 12:22

autostrada-bucuresti-ploiestiSaptamana aceasta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a trimis costructorului Pizzarotti o notificare de reziliere a contractului pentru constructia a primilor 6.5 kilometri din autostrada Bucuresti Ploiesti.

 

Aceasta portiune de autostrada va face legatura intre capitala si centura Bucurestiului. Ministrul Dan Sova a afirmat urmatoarele intr-o declaratie: "A fost trimisa notificarea de reziliere a acestui contract, vineri, daca nu ma insel".
 
Ministrul Transporturilor Dan Sova a afirmat in luna Martie a acestui an ca contractul ar putea fi reziliat daca nu se va ajunge la o intelegere privind pretul lucrarii.

"Am cerut sa se faca o analiza care erau lucrarile care trebuiau facute in pretul initial si care sunt lucrarile suplimentare. Au cerut o suma mult mai mare, de altfel ne-au si dat in judecata. Pizzarotti a dat in judecata CNADNR pentru o suma consistenta, de 80 milioane lei. Este un proces pe rol in acest moment. Nu exista niciun fel de rezerva, am spus ca daca in urma negocierilor Pizzarotti intelege ca in pretul initial (...) sa rezolve cei 6,5 km este bine, daca nu, nu este exclus sa ajungem la reziliere si aici", a mai precizat Ministrul Transporturilor.

Conform planurilor CNADNR , primii 6.5 km ai autostrazii Bucuresti Ploiesti urmau sa fie inaugurati anul acesta, astfel arata un document din luna Martie. Acest tronson de autostrada a suferit in perioada 2012 2013 din cauza taierii investitiilor. Pe fondul reducerii finantarilor CNADNR a prelungit contractul in 2013 pana in luna Aprilie 2015.

Lucrarile de constructie ai autostrazii Bucuresti Ploiesti au fost impartite pe doua sectoare. Primul sector intre Bucuresti si Moara Vlasiei ar trebui sa fie construit de consortiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi si sectorul Moara Vlasiei Ploiesti de catre asocierea Spedition UMB/Pa&Co International/Euroconstruct 98/Com-Axa.

Traficul pe aceasta autostrada a fost deschis in 2012 cu portiuni cu viteza restrictionata. Valoarea totala a lucrarilor pana in prezent a fost de 450 milioane de euro.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.