Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Profitul Volkswagen a crescut cu 19% in primul trimestru
Profitul Volkswagen a crescut cu 19% in primul trimestru
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 30 Aprilie 2015 09:21

VW-golf-7Producatorul german de automobile Volkswagen a inregistrat in primul trimestru al acestui an un profit cu 19% mai mare decat cel din aceasi perioada a anului trecut. Astfel s-a inregistrat o crestere la 2.9 miliarde de Euro fata de cele 2.5 miliarde de euro din primul trimestru al anului 2014.

 

Unul dintre factorii care a contribuit la cresterea profitului dupa taxe al grupului german Volkswagen si a revenirii la profitabilitate a gamei de modele SEAT este cursul valutar favorabil din aceasta perioada. Veniturile grupului german au crescut astfel in aceasta perioada de la 47. 8 miliarde de euro la 52.7 mld (10.3%). Aceasta s-a datorat unei cresteri a vanzarilor de 1.8% si a cursului valutar favorabil.

Cu toate ca profitul grupului german a crescut acesta inca are probleme pe unele piete precum cea din Rusia sau Brazilia. Directorul general Martin Winterkorn a  declarat urmatoarele: “Datele pentru primul trimestru au dovedit ca in pofida acestor factori negativi VW este pe drumul corect”.

Profitul operational al grupului Volkswagen a inregistrat  o crestere de 16.6%, la 3.3 mld. De euro. Tinta conducerii VW este o marja a profitului operational de 5.5 – 6.5% pentru intregul grup si de 6 – 7% pentru divizia auto.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.