Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Rabla 2015. Inscrierile incep saptamana viitoare.
Rabla 2015. Inscrierile incep saptamana viitoare.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 24 Aprilie 2015 12:44

rabla-ticketsIncepand de luni se va da drumul la inscrieri pentru editia 2015 a Programului Rabla. Anul acesta un tichet Rabla va avea valoarea de 6.500, va fi acordat la casarea unui vehicul mai vechi de 8 ani si poate fi folosit la achizitia unei masini noi.

 

Inscrierile se vor putea face incepand cu data de 27 Aprilie 2015 la unul din producatorii sau dealerii auto validati pentru Programul Rabla. Pentru o lista a producatorilor puteti vizita site-ul AFM (Administratiei Fondului pentru Mediu).

Tichetul va fi acordat in schimbul casarii autovehiculului la unul dintre colectorii autorizati de ANPM (Agentia Nationala pentru Protectia Mediului).  Aceste tichete valorice de 6.500 de lei fie pot fi folosite de catre proprietar la achizitia unui automobil nou fie pot fi cedate in favoarea unei alte persoane care doreste sa cumpere o masina noua.

Pentru editia 2015 a Programului Rabla autoritatile au emis 20.000 de tichete pentru persoane fizice si 5.000 de tichete pentru persoane juridice si institutii publice. Valoarea toatala investita in programul de innoire a parcului auto este de 200 milioane de lei.

Bonusuri la achizitia masinilor nepoluante:

Pentru a sustine dezvoltarea unui parc auto cu emisii cat mai mici anul acesta in cadrul Programului Rabla se vor acorda si eco-bonusuri pentru achizitionarea masinilor electrice sau hibrid. Astfel pentru:

    Masina noua cu emisii de CO2 mai mici de 100g/km in regim de functionare mixt Eco-bonus de 750 de lei.
    Autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid conventionale) Eco-bonus de 1500 de lei.
    Autovehicul nou electric hibrid (tehnologii tip plug-in) Eco-bonus de 2.500 de lei;

La achizitia unui astfel de autovehicul pot fi cumulate 2 eco-bonusuri cu conditia ca unul dinter ele sa fie un eco-bonus de 750 de lei.

Gratiela Gavrilescu, Ministrul Mediului Apelor si Padurilor a afirmat urmatoarele: "In urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia ca este nevoie de acordarea unor eco-bonusuri diferentiate, cu o valoare mai mare pentru autoturismele care polueaza cel mai putin. Consideram ca aceasta decizie reprezinta inca un pas spre un program Rabla 2016 pe care ni-l dorim suta la suta ecologic".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.