Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Benzina a ajuns aproape la 2 euro pe litru.

Feed Display

Vă rugăm să faceţi directorul cache editabil

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Benzina a ajuns aproape la 2 euro pe litru.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 21 Februarie 2012 11:47

Livrarile de petrol iranian au incetat.Din fericirea, tara Europeana care in curand va cumpara benzina cu 2 euro pe litru nu este Romania, ci Franta. Datorita refuzului Iranului de a livra petrol catre Franta si Marea Britanie, preturile carburantilor in aceste doua tari a crescut imens intr-un timp scurt.


Pretul carburantilor in Europa.

    In aceasta perioada, datorita problemelor polictice din Orientul Mijlociu, pretul unui litru de benzina fara plumb a ajuns sa fie vanduta la preturi intre 1.6 si 1.7 euro/litru, dar au fost cazuri in care pretul acestui sortiment sa ajunga chiar si pana la 1.89 euro/litru.

    Transporturile de petrol din Iran au incetat sa vina inspre Franta si Marea Britanie si in curand vor fi oprite complet si pentru restul Europei daca nu vor inceta actiunile ostile impotriva Teheranului, astfel a afirmat presedintele companiei nationale de petrol din Iran NIOC, Ahmad Ghalebani.

    Presedintele NIOC a afirmat ca printre tarile care vor fi taiate din lista tarilor care primesc petrol iranian se vor gasi Germania, Spania, Italia, Grecia, Portugalia si Olanda. Aceasta decizie a reprezentantului iranian a fost facuta ca raspuns pentru embargoul european decis in luna Ianuarie a acestui an asupra achizitionarii de petrol iranian.

    Oprirea transporturilor de petrol catre Franta si Marea Britanie a fost anuntata duminica. Aceste doua tari Europene au fost primele tari pentru care s-a sistat transpotul de petrol iranian datorita faptului ca sunt cele mai aprige sustinatoare ale sanctiunilor asupra Iranului. Din aceasta miscare cel mai mult ar avea de suferit tari precum Italia, Spania si Grecia, adevaratii beneficiari ai petrolului exportat.

    Ghalebani a afirmat astfel: Cu siguran??, dac? ac?iunile ostile (ale UE mpotriva Iranului) vor continua, exporturile de petrol spre aceste ??ri vor fi oprite.

Cel mai mare pret al carburantilor dupa Mai 2011.

    Dupa ce Iranul a decis sa sisteze livrarilor de petrol catre Marea Britanie si Franta, cotatia barilului de petrol a atins cele mai ridicate cote din ultimele 9 luni. Barilul de titei Brent din Marea Nordului a ajuns la cota de 120.80 dolari, cu 1.22 dolari mai mare decat in urma inchiderii sedintei de vineri.

    Tot in aceasta perioada, barilul de titei light sweet crude WTI a crescut cu 2.11 dolari, ajungand la pretul de 105.35 dolari. Cea mai mare crestere pana la cea de saptamana trecuta a fost inregistrata in data de 5 mai 2011 cand pretul de titei Brent a crescut pana la 121.15 dolari/baril iar cel de titei WTI a ajuns la cota de 105.44 dolari/baril.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.