Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Contiunarea cresterilor pretului benzinei.

Feed Display

Vă rugăm să faceţi directorul cache editabil

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Contiunarea cresterilor pretului benzinei.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 24 Februarie 2012 11:21

Creste pret benzina RompetrolCresterea preturilor combustibililor OMV Petrom de ieri de 12 bani/litru nu se compara cu cresterea preturilor benzinei Rompetrol inregistrata azi de 16 bani/litru. Aceasta este cea mai mare crestere a preturilor din ultima vreme, mult mai mare decat cele de la Lukoil si Petrom.


Preturie carburantilor Rompetrol:

    In urma scumpirilor de ieri pretul sortimentelor de combustibili Rompetrol stau astfel: un litru de benzina Efix 95 poate fi gasita la pomple la pretul mediu de 5.75, aceasta dupa scumpirea cu 16 bani de la 5.59.

    Sortimentul Alto 101 de azi costa 6.4 lei/litru, o crestere masiva de la cei 6.24 lei care ii cereau pana acum. Chiar si cel mai ieftin sortiment de motorina de la Rompetrol Efix Diesel costa acum 5.94 lei/litru, care a inregistrat o crestere de 12 bani de la 5.82.

    Motorina Alto 55, cel mai ieftin sortiment de motorina de la Rompetrol costa 6.24 lei, crescand cu 11 bani de l a 6.13 lei/litru.

Scumpiri mai mici la Petrom si Lukoil:

    Petrom a anuntat recent ca va continua politica de crestere modera a preturilor iar la doar o zi dupa aceasta afirmatie a majorat pretul tuturor sotimentelor de motorina cu 9 bani/litru si benzina cu 12 bani/litru.

    In urma scumpirii preturilor, un litru de Euro Diesel 5 a ajuns la pretul de 5.79 lei iar sortimentul Top Premium 99+ a ajuns la 6.16 lei/litru de la 6.04.

    Cresterea generala a preturilor carburantilor din ultima vreme se datoreaza problemelor politice din Iran care au dus la o crestere generala a pretului titeiului, aceasta din urma ducand la cresterea generala in pretul benzinei si motorinei in Romania.

    Pana in prezent, anul acesta Lukoil a majorat de 3 ori pretul sortimentelor de benzina vandute. Ultima scumpire Lukoil a fost de 3 bani pe litru aplicata sortimentului Euroluk 95 (cel mai ieftin sortiment al acestui distribuitor)care poate fi gasit acuma la pretul de 5.6 litri.

    Celelalte produse Lukoil au ramas la fel pana acum la preturile de 6.07 pentru un litru de benzina Ecto 98, 5.77 pentru Euro L Diesel si 5.94 lei/litru pentru Ecto Super Diesel. Inafara de marirea pretului sortimentului GPL, Lukoil nu a inregistrat alte majorari a preturilor de la jumatatea lunii ianuarie.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.