Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Preturile carburantilor la nivel European

Feed Display

Vă rugăm să faceţi directorul cache editabil

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Preturile carburantilor la nivel European
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 18 Martie 2013 11:11

Pret carburantiPretul carburantilor a inregistrat cresteri peste cresteri recent. Anul trecut pretul carburantilor a crescut in repetate randuri, din diferite motive de obicei avand legatura cu conflicte politice din tara de provenienta a petrolului. Cu toate acestea Romania nu este tara cu cele mai mari preturi.


Datele oficiale Oil Bulletin ale Comisiei Europene arata o imagine clara a preturilor carburantilor la nivel European. In Romania, daca anul plateam pentru un litru de motorina 1.33 euro, anul acesta pretul a urcat la doar 1.35.

In alte tari, pretul motorinei a crescut mult mai rapid decat in Romania. Cu toate acestea romanii au ajuns sa plateasca pentru un litru de motorina aproximativ la fel de multa ca si austriecii sau germanii, care au salarii net superioare.

Un factor care a contribuit la cresterea preturilor carburantilor este si cursul valutar utilizat de statistica oficiala europeana. Acesta era in luna martie a anului trecut de 4.364 lei/euro fata de 4.371 lei/euro de anul trecut.


Pret Benzina in Europa in luna Februarie 2013:

Pretul la benzina in Europa

Pret Motorina in Europa in luna Februarie 2013:

Pretul la motorina in Europa


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.