Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Leasing >> Piata de Leasing a crescut cu 14% in primele 9 luni.
Piata de Leasing a crescut cu 14% in primele 9 luni.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 07 Noiembrie 2012 13:39

Piata leasing ROmania 2012Conform datelor statistice a Asociatiei Societatilor de Leasing Operational (ASLO), in primele noua luni ale acestui an piata de leasing operational a crescut cu 14% fata de aceasi perioada a anului precedent, aceasta astfel a atins cota de 41.500 unitati.


    Fata de sfarsitul anului trecut s-a inregistrat o crestere de 11% a pietei de leasing operational din Romania. Conform informatiilor ASLO cele mai importante 5 firme de leasing sunt:   LeasePlan Romania, Porsche Mobility, ALD Automotive cu cota de 17% fiecare urmate de Arval Service Lease Romania cu 12% cota si Fleet Management Services cu 6.6%.

    Conform estimarilor specialistilor, pana a sfarsitul acestui an piata de leasing va creste pana la 42.000 de unitati. Presedintele ASLO Bogdan Apahidean a declarat astfel: "Am sesizat o incetinire a ritmului de crestere a pietei de leasing operational la nivelul primelor 9 luni. Acest rezultat a fost cauzat, pe de o parte, de faptul ca o serie de clienti si-au redus flota, fiind afectati de prelungirea situatiei economice nefavorabile, iar contractele care au ajuns la maturitate nu au fost reinnoite integral si, pe de alta parte, de perioada vacantei de vara din trimestrul trei, in care nu au fost miscari semnificative”.

    “Cu toate acestea, avand in vedere ca o serie de firme importante, care pana anul acesta au preferat sa cumpere autovehiculele, au considerat ca este momentul sa treaca la externalizarea administrarii parcurilor auto prin leasing operational, estimam ca finalul de an poate consemna o crestere anuala cu peste 10% fata de 2011. De asemenea, pastram estimarea de crestere a pietei si pentru anul 2013” a adaugat acesta.

    Asociatia Societatilor de Leasing Operational a fost infiintata in luna Noiembrie 201, devenind functionatala in luna Martie 2011 si este o societate neguvernamentala, non-proft .


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.