Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Beneficiile utilizarii motorinei speciale pentru iarna
Beneficiile utilizarii motorinei speciale pentru iarna
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 16 Ianuarie 2015 11:53

anvelope-de-iarnaIn zilele cu temperaturi foarte scazute, utilizarea motorinei speciale pentru iarna este recomandata fiindca perioadele geroase creeaza probleme suplimentare soferilor cu automobile diesel, fiind nevoie de pregatirea automobilului in prealabil.

 

Utilizarea unui carburant special pentru sezonul rece are un rol extrem de important, in special in cazul automobilelor diesel deoarece este cunoscut ca motorina este mai sensibila la temperaturi scazute fiindca aceasta contine parafina.

Conducatorii auto cu maisini diesel pot alimenta cu motorina de iarna EVO Diesel de la benzinariile MOL. Acest tip de carburant contine aditivi care asigura functionarea motorului chiar si la temperaturi de -35C. Compozitia speciala a acestui tip de carburant a rezultat in urma testelor desfasurate in laboratoare independente specializate in scopul de a optimiza functionarea motoarelor moderne.

Utilizarea unui carburant special pentru iarna nu este singura metoda prin care pot fi evitate problemele de pornire a masinilor disesel in sezonul rece.

  1.  O metoda simpla de a preveni problemele cu motorina este umplerea rezervorului cu carburant cand aveti posibilitatea. Avantajul acestei metode consta in faptul ca o cantitate mai mare de carburant se raceste mai lent si reduce spatiul in care se poate crea condens.

  2.  Un obicei bun pe care il puteti adopta daca conduceti un automobil diesel pe timp de iarna este pornirea periodica a motorului fiindca in perioada functionarii motorului, carburantul din rezervor se amesteca cu cel recirculat prin conducta de retur.

  3.  Este recomandata si verificarea si inlocuirea (daca este cazul) frecventa a filtrului de carburant. Astfel va puteti asigura ca acumulatorul automobilului este mentinut in conditie ideala.

  4.  Pe langa utilizarea unui carburant special pentru iarna este recomandata si utilizarea unui ulei de motor de calitate. Aceasta va ajuta la pornirea autoturismului in conditii de ger.

  5.  Este recomandat de asemenea daca aveti posilbilitatea sa parcati masina in conditii de ger intr-un spatiu inchis, ferit de inghet. Daca nu dispuneti de un garaj puteti incerca sa feriti masina de vant si viscol prina alte metode.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.