Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Posibile noi reglementari privind masinile diesel
Posibile noi reglementari privind masinile diesel
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 20 Octombrie 2014 09:59

timbru-de-mediu-2013-poluareIn viitorul apropiat s-ar putea sa fie implementate o serie de masuri noi privind emisiile masinilor diesel in intreaga Europa. Cu toate ca au mai fost introduse recent standarde privind noxele autovehiculelor, urmatorul val ar putea viza strict masinile diesel.

 

Precum creste importanta acordata calitatii aerului in orase, specialistii europeni au inceput sa considere emisiile de dioxid de carbon ale masinilor diesel ca fiind urmatoarea tinta a reglementarilor din acest domeniu.

Standardele Euro 6 privind emisiile vor obliga producatorii de autovehicule ca incepand din data de 1 Ianuarie 2015 sa fabrice masini cu motoare care se incadreaza in norma  Euro 6. Introducerea Standardelor Euro 6 au stimulat de asemenea lansarea unor modele de masini mai “curate”.

Investigatiile specialistilor care studiaza impactul nociv al emisiilor de CO2 asupra mediului si sanatatii umane arata ca in viitor va fi nevoie sa fie adoptate reglementari si mai drastice. Conform unui studiu efectuat anul acesta de Organizatia Mondiala a Sanatatii, numarul de persoane care au decedat din cauza expunerii la poluare atmosferica s-a dublat fata de estimarea anterioara.

Planul Comisiei Europene este ca incepand cu anul 2050 sa fie interzis accesul masinilor cu combustie interna in centrele oraselor. S-a estimat de asemenea ca pana in 2030 jumatatea din masinile din Europa vor fi vehicule cu 0 emisii.

Si in Statele Unite ale Americii vor fi introduse noi restrictii privind emisiile dieselr. Aceste noi masuri vor afecta atat persoanele fizice cat si operatorii flotelor de autovehicule. Specialistii din domeniu au preconizat ca operatorii flotelor de masini vor integra din ce in ce mai multe masini electrice si hibride in urmatorii ani.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.