Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Verificati valabilitatea rovinietei online
Verificati valabilitatea rovinietei online
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 13 Noiembrie 2014 11:26

CNADNR-logoAnul acasta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a lansat o aplicatie prin care oricine isi poate verfiica valabilitatea rovinietei in cateva minute. Vignieta este taxa de drum aplicata pe autostrazi si drumuri express in 8 tari Europene.

 

Rovigneta sau rovinieta cum este cunoscuta in Romania este inregistrata in baza de date a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pentru fiecare persoana care a achitat taxa.

Valabilitatea rovinietei poate fi verificata din 2014 prin intermediul paginii oficiale CNADNR. La verificarea valabilitatii este nevoie de urmatoarele informatii:

•    Numarul de inmatriculare al autovehiculului;
•    Seria de sasiu.

Verificati acum valabilitatea rovinietei dumneavoastra:

verificare-cnadnr

Acest serviciu de verificare online a valabilitatii rovinietei a fost implementat in speranta ca va stopa intr-o oarecare masura amenzile pe care le incasau soferii care circulau fara rovinieta valabila.

Conform informatiilor CNADNR mai putin de 50% din parcul auto are rovinieta achitata. Amenzile pentru circulatia fara aceasta taxa de drum achitata poate fi intre 250 si 500 de lei in cazul autoturismelor iar in cazul autovehiculelor de transport marfa acestea variaza intre 750 si 4.500 de lei.

Pe langa plata amenzii soferii sunt nevoiti sa plateasca si un “tarif de despagubire” pentru CNADNR. In 2013 CNADNR a incasat din despagubiri peste 18 miliarde de lei din care 10% sunt transferati la bugetul de stat iar restul de 90% revin CNADNR-ului ca si “venituri extrabugetare”.

Ca si taxa de drum, rovinieta isi pastreaza valabilitatea chiar si in cazul in care se schimba proprietarul autovehiculului si numarul de inmatriculare. Acasta pentru ca rovinieta este emisa pe seria sasiului care este unica pentru orice masina.

In viitor CNADNR intentioneaza sa investeasca peste 9 milioane de euro in modernizarea sistemului de emitere si control al rovinietei. Va face asta prin instalarea unor puncte suplimentare de control automat care vor acoperi intreaga retea de drumuri din Romania. Un plan aditional pe viitor este posibilitatea achizitiei rovinietei prin SMS.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.