Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Piata Carburantilor in Romania

Feed Display

Vă rugăm să faceţi directorul cache editabil

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Piata Carburantilor in Romania
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 26 Februarie 2014 13:36

gazprom-NIS-PetrolIn Romania piata carburantilor este flexibila iar structura acesteia se va modifica, astfel a afirmat Elena Sorina Baltatu, Directorul general adjunct Nis Petrol care a mai afirmat si ca exista loc pe piata si pentru alti distribuitori de combustibili.

 

"Vor fi modificari ale structurii pietei. Sa nu uitam ca Shell a iesit de pe piata acum cativa ani. Astfel de miscari nu sunt excluse. (...) Va fi o reasezare a companiilor deja prezente, exista loc pentru alti jucatori cu servicii si produse premium. (...) Loc pe piata nu mai este decat atunci cand nimeni nu mai investeste", astfel a afirmat directorul general adjunct NIS Petrol. Compania NIS Petrol este filiala din Romania a unei companii din Serbia pe nume NIS sub controlul direct al grupului rus Gazprom.

Conform analizelor pietei ale respectivei companii, principalii jucatori pe piata din Romania sunt OMV/OMV Petrom (Austria), Rompetrol (Kazahstan), Lukoil (Rusia), MOL (Ungaria) si ENI/Agip (Italia). Elena Sorina Baltatu a afirmat urmatoarele: "Romania este foarte importanta pentru ca avem rafinaria de a Pancevo (Serbia - n.r.), vrem sa fim un jucator mare pe aceasta piata. Gradul de motorizare este inca mic in Romania".

NIS Petrom intentioneaza sa isi dubleze numarul de benzinarii in Romania pana la sfarsitul acestui an. De asemenea una dintre tintele acestei companii este sa detina pana in 2015 o cota de piata de 10%. Ne mentinem obiectivul de a avea o cota de piata de 10%, dupa 2015. Dezvoltarea noastra este corelata cu modernizarea rafinariei Pancevo si cu dezvoltarea in alte tari a mai afirmat Elena Sorina Baltatu adaugand ca luna viitoare vor mai deschide 3 benzinarii noi in Romania.

Reprezentantii companiei NIS Petrol au anuntat in luna octombrie a anului trecut ca pana in 2015 compania urmareste sa detina 20-25 de benzinarii in Bucuresti si prin apropierea capitalei iar numarl total in Romania de benzinarii vor sa fie in jur de 120.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.