Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Intra acciza, cresc preturile la carburanti

Feed Display

Vă rugăm să faceţi directorul cache editabil

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Intra acciza, cresc preturile la carburanti
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 01 Aprilie 2014 10:49

pretul-petroluluiOdata cu introducerea noii accize pe carburanti de luni 31 Martie 2014 pretul carburantilor la pompa va creste cu 40 de bani (7 eurocenti) pe litru conform estimarilor. Astfel media unui litru de benzina va fi de 6.3 lei iar un litru de motorina va costa 6.4 lei/litru in medie.

 

Media preturilor la carburantii comercializati de Rompetrol in data de 1 Aprilie este de 6.27 lei/litru in cazul benzinei Efix si 6.34 pentru motorina Efix, conform reprezentantilor Rompetrol. Acestia au afirmat urmatoarele: Aceasta crestere de pret cu siguranta va determina o scadere a consumului. E greu de anticipat cu cat, depinde si de vreme, de alti factori,va fi o perioada de reasezare a pietei. Probabil se va diminua consumul total cu 1%-2% apoi, suntem convinsi ca se va reveni la un consum normal, atat la benzina, cat si la motorina".

Pretul benzinei standard comercializata de Petrom a crescut de la 5.83 la 6.23 lei/litru in urma introducerii accizei iar pretul motorinei a crescut de la 5.99 la 6.29 lei/litru.

Fiind informati ca din data de 1 aprilie va fi introdusa acciza pe carburanti, in data de 31 Martie s-au format cozi imense la benzinarii. Unele statii au afirmat ca au avut cele mai bune vanzari din ultimii ani in ultima zi din Martie.

Un angajat la o benzinarie a avut urmatoarele de zis dupa ziua de 31 Martie: "Nu am mai avut un flux atat de mare niciodata. N-am apucat nici sa mananc azi. Lucrez de zece ani aici, dar n-am mai vazut asa ceva".

Noua acciza pe carburanti va plasa Romania in topul celor mai mari preturi la benzina si motorina din Uniunea Europeana. In prezent ne aflam pe ultimul loc in functie de pretul benzinei si pe locul 23/28 la pretul motorinei.
Conform calculelor anuntate anterior implementarii accizei aceasta va aduce la buget venituri de aproximativ 2.5 miliard ede lei. Un studiu realizat de compania Daedalus Millward Brown arata ca majorarea pretului la carburanti va reduce numarul de kilometri parcursi de soferii romani cu 1100 km daca bugetul ramane constant.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.